Juhlat

Itsenäisyyspäivänjuhla

Itsenäisyyspäivänjuhla on samalla myös syksyn ylioppilasjuhla. Arvokkaassa tilaisuudessa nautitaan esityksistä, kuullaan kadetin ja rehtorin puhe, lauletaan Maamme-laulu ja Gaudeamus igitur sekä nähdään kapulanvaihto ja tietysti uusien ylioppilaiden lakitus. Juhlaan ovat tervetulleita ylioppilaiden sukulaiset ja ystävät sekä 2. vuosikerran opiskelijat.

Joulujuhla

Joulujuhlaa vietetään iloisella mielellä tilaisuudessa, johon kuuluvat yhteislaulut, joulupukin vierailu, lahjojen jakaminen ja hyvien tekojen muistaminen. Jouluun kuuluu myös hyväntekeväisyys ja EYL on perinteisesti järjestänyt hyväntekeväisyystempauksen joulujuhlan yhteydessä. Opiskelijat ovat mm. luovuttaneet verta, viettäneet aikaa vanhusten kanssa, harrastaneet urheilua vastaanottokeskuksen pakolaisten kanssa, keränneet rahaa Zimbabwen Aids-orvoille pitämällä kirpparia ja piparipajaa sekä auttaneet lajittelussa kierrätyskeskuksessa.

Wanhat tanssit

Ihanat vanhat tanssit tanssitaan vuonna 2020 Kauklahden koululla. Joka vuosi opiskelijat esittävät myös itse keksimänsä oman tanssinumeron perinteisempien tanssien jälkeen.

Vappurieha

Vapun tienoilla opettajat ja opiskelijat ottavat matsia, usein sählyn merkeissä. Vappuna voidaan myös järjestää Talent Show, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus esittää omia taitojaan, on se sitten päällään seisomista, kitarasooloa tai korttitemppuja. Ilmoittaudu sinäkin mukaan kirjoittamalla nimesi ja esityksesi nimi ilmoitustaulun listalle. Opiskelijat juontavat tilaisuuden ja kaikilla on mahdollisuus äänestää parasta esitystä.

Kansainvälisyysjuhla

Kansainvälisyyttä tehdään näkyväksi keväällä kun lukiomme järjestää toukokuussa kansainvälisyysjuhlan, jossa esitellään menneen lukuvuoden projekteja ja huomioidaan erityisen aktiivisia opiskelijoita. Juhlaan on ollut tapana pukeutua eri kulttuureja edustaviin asuihin – joten kaikenlaiset sarit, kimonot, hijabit ja kansallispuvut kaapista esiin. Voittaja palkitaan!

Kevätjuhla

Keväällä juhlitaan ylioppilaita ja lauletaan suvivirttä!

Kuvakaappaus ruudusta, jossa abit keskustelevat etäyhteyksin.

Ei tylsä, mutta erittäin tyhjä vuosi – abit valmistautuvat kirjoituksiin etäopetuksen avulla

Keskustelin koulumme opiskelijakunnan hallituksen entisen puheenjohtajan, abiturientti Erkka Tuomiston kanssa etäopiskelun muutoksista, hyödyistä, haitoista ja vaikutuksista tapahtumiin sekä opiskelijoiden elämään. Lisäksi äänitin keskustelun Erkan ja abitoimikuntaan kuuluvan Nea Lamp
Lue lisää
Kuvassa tanssipari harjoittelee liikettä toisiaan kädestä pitäen kasvot vastakkain.

Koronavuoden wanhojen tansseihin valmistaudutaan etänä!

Vuonna 2021 olisi wanhojen tansseja pitänyt tanssia perinteiden mukaan 14 päivä helmikuuta, niin kuin edellisinäkin vuosina ollaan tehty. Kuitenkin valitettavasti penkkaritkin jouduttiin perumaan, eikä wanhojen tanssejakaan ollut mahdollista järjestää corona-viruksen takia. Tulevasta
Lue lisää

Abeilla jäljellä 100 aamua

  Perjantaina 28.8. abit juhlivat sadan aamun kunniaksi. Juhlapäivään oli pukeuduttu pyjamiin ja aamutakkeihin. Kiireisimmillä oli unohtunut paplarit päähän.
Lue lisää

Erilainen, iloinen ylioppilasjuhla

Kevään 2020 ylioppilaita juhlittiin 29.5.2020 suurella ilolla epidemian aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Pienimuotoiseen, lämpimään tilaisuuteen lukiomme ruokalassa saapui kourallinen jännittyneitä nuoria, jotka pääsivät kakkukahvien ohessa nauttimaan apulaisrehtorin j
Lue lisää