Verkkokurssit

Aalto yliopiston ilmaiset verkkokurssit

Elements of Artificial intelligence

Elements of AI on Helsingin yliopiston ja Reaktorin yhteistyössä tehty ilmainen tekoälyn verkkokurssi. Kurssi (https://course.elementsofai.com/fi/ ) kuudesta osasta, joiden suorittamiseen menee noin 6 viikkoa (n. 30h). Osat koostuvat tekstistä (teoriaa ja esimerkkejä), kuvista (havainnollistaminen) sekä tehtävistä (monivalinta, avoin tekstikenttä ja vertaisarviointi). Ohjelmointitaitoja ei vaadita. Matematiikan osaamisesta ja ongelmanratkaisutaidoista on hyötyä kurssin suorittamisessa. Kurssissa on esimerkiksi hieman todennäköisyyslaskentaa. Materiaalissa on kuitenkin selkeät ohjeet kaikkiin laskuihin.

Lukiossa kurssia on aiemmin tarjottu englannin kurssina. Nykyään kurssin voi tehdä suomeksi tai englanniksi. Kurssi sopii myös esimerkiksi matematiikan soveltavaksi kurssiksi tai teemaopintoihin. Kurssi on ainerajat ylittävä ja soveltaa tietoa eri aihealueilta. Opiskelija saa kurssin suoritettua, kun hän on tehnyt 90% tehtävistä, joista 50% on oikein. Tästä saa sertifikaatin ja hyväksiluettua 2 opintopistettä yliopistoon. Kurssin voi suorittaa oman aikataulun mukaan.

Kurssin sisältö:

  • Mitä tekoäly on?
  • Ongelmanratkaisu tekoälyn avulla
  • Tekoälyn käytännön sovellukset
  • Koneoppiminen
  • Neuroverkot
  • Tekoälyn vaikutus

Kurssin suoritettua opiskelija:

  • ymmärtää tekoälyn keskeisimmät vaikutukset
  • pystyy arvioimaan tekoälyyn liittyvää uutisointia ja keskustelua kriittisesti
  • osaa keskustella tekoälystä ja määritellä, mitä se on
  • osaa kertoa menetelmistä, jotka mahdollistavat tekoälyn

Building AI

Building AI is for anyone who wants to improve their AI-related vocabulary and skills, including non-programmers and people who can program in Python. By taking the course, you’ll learn more about what makes different AI methods possible and where and how these methods can be applied in real life. As a result of this course, you will be able to craft your own AI idea and present it in an understandable format.

Kurssi on suoritettavissa osoitteessa https://buildingai.elementsofai.com/ . Kurssimateriaali on englanniksi.

Starting Up

Idea kurssista syntyi yrityskiihdyttämö Kiukaan opiskelijajäsenten keskuudessa, ja se on toteutettu yhteistyössä pääomasijoitusrahasto Maki.vc:n, Aalto-yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelma Aalto Ventures Programin, sekä teknologiayritys Reaktorin kanssa.

Starting Up -verkkokurssi kattaa startup-yrittäjyyden perusopinnot ja kurssi on suoritettavissa osoitteessa http://starting-up.org. Kurssimateriaali on englanniksi.

Korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille myönnetään Aalto-yliopiston puolesta 2 opintopistettä kurssin suorittamisesta.  Lukiolainen puolestaan saa kyseisestä kurssista yhden soveltavan lukiokurssin.

Diak: orientaatiokurssit ammattikorkeakouluopintoihin

Infektioiden torjunta ja aseptiikka (2op)

Opintojaksossa tarkastellaan infektioiden eli tartuntatautien torjuntaan sekä aseptiikkaan eli puhtauteen liittyviä asioita terveysalan näkökulmasta. Opintojakso sisältää hygieniapassin suorittamiseksi tarvittavat tiedot.

Infotunnilla käydään läpi kurssin sisältö ja suoritus. Kurssi suoritetaan verkkotentillä, jossa on oikein–väärin-väitteitä.

Kurssi merkitään avoimen AMK:n suorituksiin. Kurssi on mahdollista myöhemmin hyväksilukea Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnoissa.

Kurssi järjestetään 2.11.-4.12.2020 verkko-opintoina. Opinnot ovat maksuttomia toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Ilmoittautumisaika päättyy 11.10.2020.

LISÄTIEDOT: Diakin avoin ammattikorkeakoulu,avoin@diak.fi ja puh. 040 509 5165. Kurssista vastaava lehtori: Karoliina Lehti, karoliina.lehti@diak.fi tai puh. 040 596 1272.

 

Näkökulmia nuorten hyvinvointiin (2op)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen lähtökohtia ja keskeisiä hyvinvoinnin käsitteitä ja ymmärtää nuorten hyvinvoinnin ajankohtaiset haasteet.

Jaksoon sisältyy orientaatioluento, verkkokeskustelua ja palaute/itsearviointi.

Kurssi merkitään avoimen AMK:n suorituksiin. Kurssi on mahdollista myöhemmin hyväksilukea Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnoissa.

Kurssi järjestetään 26.10.-4.12.2020 verkko-opintoina. Maanantaina 26.10. pidettävälle orientaatioluennolle tulee kaikkien osallistua. Opinnot ovat maksuttomia toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Ilmoittautumisaika päättyy 5.10.2020.

LISÄTIEDOT: Diakin avoin ammattikorkeakoulu, avoin@diak.fi ja puh. 040 509 5165.

 

Espoon aikuislukion Omnian nonstop verkkokurssit

Katso verkkokurssitarjonta täältä !

Ilmoittaudu kurssille Wilmassa (wilma.omnia.fi): Verkkokurssit (nonstop) kurssitarjottimella sekä liity kurssialueelle Moodlessa (moodle.omnia.fi).

Huomaa, että tarvitset oman rehtorin hyväksynnän verkkokurssille.

HUMAK kurkistuskurssit

Kursseja voi suorittaa itsenäisesti verkko-opintoina omaan tahtiin ja aloittaa milloin itselle sopii 24.5.2020 mennessä, suoritusaikaa on 31.7. asti, joten kursseja voi tehdä myös kesällä.

2op vastaa n. yhtä lukiokurssia, ja opinnot hyväksiluetaan sinulle myös myöhemmin tutkintoosi jos aloitat opinnot Humakissa.

Kurssit ovat lukiolaisille maksuttomia.

Ilmoittautua voit tästä linkistä: https://elomake.humak.fi/lomakkeet/295/lomake.html

Hygieniapassikurssi

Kaikki elintarvikkeiden parissa yli kolme kuukautta työskentelevät, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita, tarvitsevat Suomessa hygieniapassin. Koulutuksessa käydään läpi hygieniatestissä vaadittavat osa-alueet kuten mikrobien toiminta, omavalvonta, hygieeniset työtavat ja henkilökohtainen hygienia elintarviketyössä.

Hygieniapassiin tarvittavat tiedot voi opiskella itsenäisesti netistä. Esimerkiksi hygieniapassi.fi -sivustolta. Hygieniapassikursseja järjestetään lähiopetuksena pitkin vuotta esimerkiksi Omniassa.

 

Helsingin yliopisto

Myynnin verkkokurssi

Helsingin yliopiston professori Petri Parvisen Suomen ensimmäinen ja paras myynnin erinomaisuuteen ja psykologiaan porautuva (maksullinen) verkkokurssi. Parantaa myyntivalmiutta ja päivittää myyntiosaamisen tähän päivään. Päätavoitteina myyntityössä innostuminen ja omien tehokkaiden myyntitapojen löytäminen. Soveltuu tutkitusti kaikenlaisille myyntiosaamistaan kehittäville ammattilaisille. Henkilökohtainen, paikkariippumaton ja mobiilioptimoitu kurssi – opiskele missä haluat ja millä laitteella tahansa. Määrittele oma tahtisi oikealla kurssin kestolla.

Sisältää: 5 osiota, joissa 10 aihetta, 36 videota, 10 tietopakettia ja 9 minicasea. Treenattava tentti. Kurssi on 6 op laajuinen. Suorituksesta saa yliopistotasoisen tutkintotodistuksen.

Lisätietoa: http://kauppa.hyplus.helsinki.fi/Myynnin-verkkokurssi

Laurea AMK verkkokurssit

Digitaalinen markkinointi tutuksi! -verkkokurssi (2 op)

Aika: 2. jaksossa 6.10 – 1.12.2020. Verkkokurssilla on kolme lähitapaamista Laurea Leppävaaran kampuksella
– ti 6.10.2020 klo 15-17
– ti 20.10.2020 klo 15-17
– ti 3.11.2020 klo 15-17
Paikka: Verkkokurssi ja lähitapaamiset Laurea Leppävaaran kampuksella osoitteessa Vanha maantie 9.
Kuvaus: Yleisenä tavoitteena on kehittää työelämävalmiuksia, digitaitoja ja digitaalisen markkinoinnin taitoja. Opiskelija suorittaa perustason sertifiointikurssin verkossa. Opiskelija oppii soveltamaan verkkokurssin taitoja kurssin workshopissa.
Oppimistavoitteet:
-mitä on digitaalinen markkinointi ja mihin sitä voi käyttää?
-kanavat, sisältö, työkalut
-tunnistaa digitaalisen markkinoinnin tapoja
Ilmoittautuminen: Wilmassa 4.5. – 29.5.2020 (tarjotin: 2. jakso, Laurea AMK syksy 2020)

Lue lisää kurssin esitteestä!
LAUREA Digimarkkinointi tutuksi

Ohjelmistorobotit tutuiksi! -verkkokurssi (2 op)

Aika: 3. jaksossa 2.12.2020 – 7.2.2021. Verkkokurssilla on kolme lähitapaamista Laurea Leppävaaran kampuksella
– ke 2.12.2020 klo 15-17
– ke 16.12.2020 klo 15-17
– ke 13.1.2021 klo 15-17
Paikka: Verkkokurssi ja lähitapaamiset Laurea Leppävaaran kampuksella osoitteessa Vanha maantie 9.
Kuvaus: Yleisenä tavoitteena on kehittää työelämävalmiuksia, digitaitoja ja automaatiovalmiuksia. Opiskelija tekee yksinkertaisen Zapier –automaation verkossa, käyttäen erilaisia datalähteitä, tiedonkeruuta, -käsittelyä ja visualisointia.
Oppimistavoitteet:
-mitä on ohjelmistoautomaatio ja mihin sitä voi käyttää?
-oppii hyödyntämään datalähteitä ja suunnittelemaan toimintoja ja työnkulkuja
-osaa käyttää automaatiotyökalua
-osaa luoda yksinkertaisen ohjelmistoautomaation
Ilmoittautuminen: Wilmassa 4.5. – 29.5.2020 (tarjotin: 3. jakso, Laurea AMK syksy 2020)

Lue lisää kurssin esitteestä!
LAUREA Ohjelmistorobotit tutuksi