Kiinan kurssit

Ensimmäistä kertaa Espoon yhteislyseon lukiossa ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella kiinaa ja kiinan kulttuuria. Kiinan opiskelu todellakin kannattaa, sillä lähes miljardi ihmistä maailmalla puhuu kiinaa äidinkielenään ja tietysti, koska lukiollamme on kiinalainen ystäväkoulu Shanghaissa, jonne sinäkin voit päästä opintomatkalle harjoittelemaan kielitaitoasi!

Lisätietoa kiinan kielen kursseista: https://lezhi.fi/kiinan-kielen-kurssit-jatkuvat-syksylla-2019-ilmoittautuminen-alkaa-24-huhtikuuta/

KIB31 Kiinan kielen 1. kurssi

Kurssi on tarkoitettu aloittaville kiinan opiskelijoille. Kurssilla perehdytään mandariinikiinan länsimaiseen kirjoitusjärjestelmään (pinyin) ja vähitellen kiinalaisiin kirjoitusmerkkeihin. Opetellaan arkipäivän kiinaa ja harjoitellaan vuorovaikutusta arkeen liittyvissä tilanteissa sekä niissä tarvittavia viestintästrategioita. Lisäksi tutustutaan kiinan kulttuuriin kielen kautta. Kurssilla käytetään opettajan itse kehittämää materiaalia.

KIB31 Espoon yhteislyseon lukio: 1. jakso, ti ja ke klo 14:45-16.15

  • KIB31 Etelä-Tapiolan lukio: 2. ja 3. jakso, keskiviikkoisin klo 14.30-16.15 (etäkurssi)

KIB32 Kiinan kielen 2. kurssi

Kurssi on jatkoa kiinan kielen 1. kurssille. Kurssilla harjoitellaan selviytymistä erilaisissa sosiaalisen kohtaamisen tilanteissa ja tavanomaisissa asiointitilanteissa. Opetellaan lisää viestintästrategioiden ja erilaisten kompensaatiokeinojen käyttöä. Kirjoitetaan lisää kirjoitusmerkeillä sekä tietokoneella että käsin. Syvennetään ymmärrystä kiinan kirjoitusmerkeistä, kulttuurista ja yhteiskunnasta.  Kurssilla käytetään opettajan itse kehittämää materiaalia.

  • KIB32 Etelä-Tapiolan lukio: 2. ja 3. jakso, tiistaisin klo 14.30-16.15 (etäkurssi)

KIB33 Kiinan kielen 3. kurssi

Kurssilla harjoitellaan vuorovaikutustaitoja eri viestintäkanavia käyttäen. Käsitellään aihepiirejä ja tilanteita, jotka liittyvät nuorten jokapäiväiseen elämään, ihmissuhteisiin ja verkostoihin, kiinnostuksen kohteisiin, vapaa-ajan viettoon ja harrastuksiin. Harjoitellaan lukemaan yhä enemmän yleisimpiä kirjoitusmerkkejä. Harjoitellaan yksinkertaistettujen kirjoitusmerkkien kirjoittamista ja omien lyhyiden kirjoitusmerkeillä kirjoitettujen tekstien tuottamista turvautuen tarpeen mukaan tieto- ja viestintäteknologiaan.

  • KIB33 Etelä-Tapiolan lukio: 1. ja 2. jakso, maanantaisin klo 14.30-16.15 (etäkurssi)